Klein aapje valt ten prooi aan een leeuw.

Het begon allemaal toen de fotografe Lisa Holzwarth een groepje bavianen op een afstandje hoorde schreeuwen: er was iets aan de hand. Al gauw zou blijken dat er 2 leeuwen waren die op de bavianen aan het jagen waren.

Toen daarna nog 2 leeuwen zich bij de leeuwen aansloten, bleek één van de bavianen kansloos te zijn: het beest werd gegrepen. Maar wat één van de leeuwinnen niet wist, was dat de aap een klein baby’tje bij zich droeg..

Het kleine aapje probeerde nog te vluchten, maar de leeuwin bleek te snel. Toen gebeurde er echter iets wat Lisa zichzelf niet had kunnen inbeelden: in plaats van het aapje te doden, besloot de grote leeuw het aapje te kalmeren.

De leeuwin hield het beestje tussen haar voorpoten en leek medelijden te hebben met het jonge diertje. Er was sprake van een vredig moment te midden van alle chaos en dat maakte grootse indruk op de fotografe.

Hoe het afliep? Iets verderop zag een mannetje baviaan de hele gebeurtenis. Bij de eerste de beste kans, rende hij naar het arme kindje en bracht ‘m veilig in een boom…

Raakte dit verhaal jou ook zo? Laat het ons dan weten door te reageren op dit bericht.

155
Deel deze met je vrienden via: