Geweldig: blinde loper rent de halve marathon van New York uit..

Een primeur bij de halve marathon van New York: de 48-jarige Thomas Panek slaagde er namelijk in om ‘m uit te leven zónder een menselijke begeleider.

Wel had de man drie labrador retrievers bij zich die ervoor zouden zorgen dat de man veilig zou aankomen bij de finish. Het waren z’n trouwe maatjes Waffles, Westley en Gus die ‘m kilometers lang trouw zouden blijven.

De 21,1 kilometer werden voltooid in iets minder dan 2.5 uur en daarbij rende elke hond tussen de 5 en 8 kilometer. Zo kreeg Gus zelfs z’n eigen medaille en schoentjes en had ‘ie een eigen nummer voor de race gekregen.

Thomas zelf had trouwens ook wel wat ervaring als renner, maar helaas zou hij 25 jaar geleden blind worden en dan is het meteen wat minder vanzelfsprekend om een marathon te lopen. Toch heeft de doorzetter inmiddels al zo’n 20 races voltooid, met behulp van menselijke gidsen. En dit keer dus ook een aantal gidsen op vier pootjes.

Hoop jij ook dat Thomas nog vele races mag uitlopen met z’n honden? Laat het ons dan weten via een reactie op dit bericht.

103
Deel deze met je vrienden via: