Besluit hondenasiel op Curaçao zorgt voor veel ophef

Wie wel eens op Curaçao is geweest, weet hoeveel zwerfhonden er op straat leven. Het zijn er in totaal 6000 en die planten zich in hoog tempo voort.

De dierenbescherming zit daarom met z’n handen in het haar en dat heeft tot een wel hele discutabele maatregel geleid: asielhonden krijgen binnen 4 dagen een spuitje. Volgens de organisatie is dat een maatregel die ze met pijn in hun hart invoeren, maar die wel beter is dan wat er op dit moment gebeurt.

Veel zwerfhonden besmetten elkaar en de lokale bevolking neemt op bespottelijke wijze het heft in eigen handen. Zo zijn er mensen op het eiland die de honden hebben verstikt in plastic zakken of ze hebben vergiftigd. Het zijn beestachtige taferelen waar de dierenbescherming nu een einde aan wil maken. Door ze een spuitje te geven, lijden ze namelijk niet. Ze kunnen beter op een humane manier worden ingeslapen, zo stellen ze bij de organisatie. Dankzij deze aanpak moet het asiel zich voortaan meer kunnen toeleggen op preventie; zo worden er volgende maand verschillende grootschalige sterilisatie-acties georganiseerd.

Op sociale media is er echter een hoop ophef ontstaan en ook vanuit Nederland zijn er tal van reacties. Zo zegt iemand: “Jullie hebben volstrekt gelijk. Dweilen met de kraan open slaat nergens op. Het is de hoogste tijd om hem dicht te draaien.’’

En die reactie vraagt natuurlijk weer om een wederreactie. Want wat vind jij? Snap jij de maatregel? Of zie jij andere alternatieven? Laat het ons weten door te reageren.

115
Deel deze met je vrienden via: